Amit érdemes átgondolnunk a mostani időszakban:
A bennünk élő mikroorganizmusok, örököltek és szerzettek, miképpen teszik tönkre a testünket és lelkünket. Blokkolják erőinket, fosztogatnak, manipulálnak, stb..
ÉS sokan segítenek, fenntartják minden áron a test működését. Ez egy állandó harc. Néha gyógyszerekkel megöljük azokat is, akik segítenek minket. Mint ahogy a világ kitakarításakor sok jó ember is meghal, akik megtartották a jövőt az emberiségnek.
Van egy mindent átfogó örök igazság. Mint bent, úgy kint. A világ körülöttünk pontosan mutatja, hogy mi zajlik az emberiség belső világában.
Diktátor vírusok fertőzik az emberi elmét, fullasztják reménytelenségbe az álmokat. Élősködő, kullancs programok fertőzik a testet, lelket, bénítják a sorsokat. Ezekkel együtt élünk már sok ezer éve. Eddig megláthattuk, ha volt rá szemünk, hogy hol a gond. Mi húz vissza, mi torzítja a rendszerünk. Most elkezdődik a “vírusírtás”. Az élősködő programok következményeinek helyretétele.
Érdemes a testünket kitenni féregirtásnak, foghagyma kúrának, mindenféle káros baktérium, gomba hárításnak. Lelkileg pedig kiutasítani a fosztogatókat, élősködőket, sorsrontókat.
A nagyvilágban is ez zajlik. Bennünk is ez zajlik. SEgítsük mindezt a saját módszereinkkel.
Menjünk fogorvoshoz, bőrünk elváltozásait kezeltessük, tisztító kúrákat vigyünk végig.
Nem lesz egyszerű, néha fájni fog az elengedés, mert megszokott részünkként kezeljük élősködőink nagy részét.
Lelkünk elsivatagosodott része várja, hogy újra termőfölddé tudjon változni.
A bennünk élő igáslovat pedig tereljük szabad, virágzó rétre. Még ha nem is tudja, hogy létezik ilyen. Mindenkinek megvan a maga virágzó rétje. Csak lehet mások legelnek rajta.
Ne feledjük a polipkarú mágiát sem, amely váratlanul bukkan fel, beszorít, és lassan öl.
Mindenkinél más szervnél bukkanhat fel. De leginkább az alsó testrész blokkolja.
Ezekkel a képekkel nyugodtan dolgozhattok, mert ezeknek van itt az ideje.
🙂 De jó 🙂 Kimchit régebb óta készítek, ahhoz a maangchi.com oldalon vannak autentikus koreai receptek. A többi a fermentor blog alapján indult valóban, illetve van hozzá a facebook oldal és csoport, én is nagyon ajánlom az íróját Ágit, nagyon értékes oktatást csinál, sztem mindenki aki egyszer látja, nekiáll fermentálni. Én a fejemet is ezekkel kenem már (nem céklával persze, hanem pl. az 1 hétig fermentált almás mazsolás lötyivel), nagyon jót tesz!
Vera erről írnál részletesebben? Milyen gyakran, hogyan kened :)) köszi
Mi is elkezdtük a fermentálást, egyenlőre csak a legegyszerűbbel, a probiotikus itallal. Szívesen ajánlok egy FB csoportot, szerintem Vera is annak a tagja. Itt már a jövőben vagyunk, amikor a csoport vezetője szeretettel, szaktudással támogatja kis csapatával a sok-sok tagot, akik ötleteikkel, tapasztalattal segítik egymást.
Kérlek ajánljad. Én már tagja vagyok a csoportnak, csak még a kipróbálásig nem jutottam el. De nagyon szeretnék.
A 25.600 fős csoport: https://www.facebook.com/groups/fermentalas. Én ezzel kezdtem, és ezt variálom idénygyümölcsökkel. Itt el kell engedni az elvárásokat, szerintem. A recept nagyon egyszerű, de mindig más a végeredmény. 7,2 dl-es befőttes üvegbe tettem 1 db kockára vágott héjazott almát (epret, vagy más idénygyümölcsöt), 1 kisebb marék mazsolát, 1 evőkanál mézet, majd felöntöttem forralt, majd visszahűtött (szűrt is jó) vízzel. 3 nap múlva leszűrjük és megisszuk, vagy hűtőbe tesszük. Bármilyen íze volt, nálunk még mindig elfogyott, mert érezzük, hogy milyen jó hatással van ránk. Több információt a belinkelt csoportban találtok.
Megint szinkronban: egy két hónapja rámjött az őrület és kb mindent fermentálok, tele van a konyha gyanúsan bugyborékoló üvegekkel (cékla, retek, ubi, gyömbérkovász, stb) és állandó fogyasztó lettem, szerintem lecseréltem az összes baktériumot a szervezetemben arra, amit ez a csapat termel 🙂
Akkor legalább tudom, hogy miért szeretném a fermentálást kipróbálni 🙂 Tőled kaptam az impulzust.